TreinTramBus: "Schaf Diabolotoeslag af"

Reizigersvereniging TreinTramBus denkt dat de hoge Diabolotoeslag de oorzaak is voor het tegenvallende reizigersaantal op de Diabolospoorverbinding tussen Antwerpen en Brussels Airport. Dat laat de vereniging weten in een persmededeling.

ikerremans

Wie per trein naar de luchthaven spoort, betaalt daarvoor 4,44 euro bovenop de prijs van het ticket, vanaf volgend jaar zelfs 5 euro. "Onaanvaardbaar", zegt Stefan Stynen, voorzitter van TreinTramBus. Wie kiest voor een duurzame verplaatsing naar Zaventem wordt voor die keuze gestraft, staat te lezen in de mededeling.

De toeslag houdt geen verband met de afstand, laat TreinTramBus weten. Reizigers over een korte afstand, zoals Leuven, Mechelen of Brussel worden in verhouding zwaarder gestraft. Op die trajecten is de toeslag zelfs hoger dan de basisprijs van het ticket.

Het Diabolo-akkoord gaat in tegen de belangen van de reizigers en van de NMBS en moet volgens de reizigersvereniging zo spoedig mogelijk worden aangepast. Het reizigerssupplement werd wettelijk overeengekomen door de partners van het project en de regering om het Diaboloproject mee te helpen financieren.

Lees ook: Weinig reizigers op Diabolo-treinen

Belga

Nu in het nieuws