Zaak rond dodelijke straatrace verhuist naar hof van beroep

Zaak rond dodelijke straatrace verhuist naar hof van beroep

Zaak rond dodelijke straatrace verhuist naar hof van beroep

Print
Borgerhout - De correctionele rechtszaak rond de vermoedelijke straatrace in Bree vorig jaar verhuist naar het hof van beroep in Antwerpen. De burgerlijke partij heeft beroep aangetekend tegen het tussenvonnis van juli waarin de feiten geherkwalificeerd werden van "kwaadwillige verkeersbelemmering" naar "een ongeval door een gebrek aan voorzichtigheid". Die beschuldiging is minder zwaar.

De feiten dateren van 25 november 2012. Bij een vermoedelijke straatrace na een nachtje uit in Bree kwamen twee passagiers om het leven. De twee chauffeurs overleefden de crash en stonden de voorbije maand terecht voor kwaadwillige verkeersbelemmering. Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van vijf jaar.

De advocaten van de beschuldigden waren het echter niet eens met de betichting kwaadwillige verkeersbelemmering en drongen aan op een herkwalificering van de feiten. De rechter ging daar in juli op in, maar de burgerlijke partij ging op haar beurt in beroep tegen dat vonnis.

De zaak komt nu begin 2014 voor op het hof van beroep in Antwerpen. De twee beklaagden lopen intussen vrij rond. Na het tussenvonnis in juli werden zijn in voorlopige vrijheid gesteld.

Belga, Archieffoto

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio