Meisje (16) slaagt voor examens vlak na overlijden vader

Meisje (16) slaagt voor examens vlak na overlijden vader

Meisje (16) slaagt voor examens vlak na overlijden vader

Print
Voor veel studenten is het ongetwijfeld de ergst denkbare nachtmerrie: een dierbare verliezen in de voorbereiding op belangrijke examens. De 16-jarige Jess Bacon maakte het mee. Haar vader Martin overleed aan een hersentumor vlak voordat ze haar examens ging afleggen. Ze deed ze echter toch, en slaagde met vlag en wimpel. Haar verhaal werd neergepend door een journalist van The Daily Mail.

Tussen hun 14 en 16 leggen Britse kinderen de GCSE's af, een soort oriënterende eindexamens die erg bepalend zijn voor hun verdere onderwijscarrière. Kinderen met een hoge score mogen 'A-levels' afnemen, waardoor ze veel makkelijker binnenraken op 's lands meest prestigieuze universiteiten. Er hing dus veel vanaf voor Jess, en daarom besloot ze ondanks het bijna ondenkbare leed dat zij en haar familie die dag ondergingen, toch te gaan. Ze werd beloond voor haar moeite met twee A* (de maximumscore), vier A en zes B. Ruim voldoende om haar 'A-levels' te mogen afnemen, waarvoor ze momenteel studeert.

"Zijn ziel is nu weg"

Vader Martin, een actieve veertiger die regelmatig aan sport deed, kreeg plots aanvallen van barstende hoofdpijn en migraine. Na een episode van drie dagen, waarbij hij ook moest braken, ging hij naar het ziekenhuis en kreeg er te horen dat hij een grote hersentumor had. Die werd verwijderd, maar algauw kwamen er uitzaaiingen. Hij bracht de drie laatste dagen van zijn leven in een palliatieve zorgkliniek door.

Martin overleed op de ochtend dat zijn dochter haar loodzware examens moest afleggen. "Hem dat kusje geven en moeten weglopen is het moeilijkste dat ik ooit in mijn leven heb moeten doen", aldus Jess. "Maar mama zei me dat zijn ziel nu weg was, en dat er enkel nog een lichaam lag. Dat gaf me de kracht om ervoor te gaan."

DEVA
Foto: Jess en haar vader Martin, vlak voordat hij naar de zorgkliniek verhuisde.

.

Nu in het nieuws