Botonderzoek bepaalt dat dief meerderjarig is

Botonderzoek bepaalt dat dief meerderjarig is

Botonderzoek bepaalt dat dief meerderjarig is

Print
Nijlen - Zeven weken na hun aanhouding na een grootschalige zoekactie in Nijlen vorderde de procureur celstraffen van tien en twaalf maanden effectief tegen twee inbrekers. Een van de twee beweert dat hij minderjarig is, maar het parket gelooft hem niet.
De politie van de zone Berlaar-Nijlen werd op 30 september opgeroepen voor een woninginbraak. Een buurtbewoner had een verdacht voertuig opgemerkt en belde de politie. Een eerste patrouille kwam ter plaatse en zag nog hoe twee mannen achter een haag wegdoken. De inspecteurs riepen versterking op. Meer dan twintig agenten begonnen een grootscheepse klopjacht in de buurt van de Heibloemstraat. Er werd zelfs een helikopter ingezet. Ze werden gevat in de buurt van de Broechemsesteenweg.

De magistraat vorderde tegen de twee daders, de 19-jarige Georgiër Irakli L. en de 35-jarige Griek Yorgo H., respectievelijk tien en twaalf maanden effectieve gevangenisstraf. Volgens de magistraat waren ze op dievenpad. Om een snelle aftocht te verzekeren, hadden ze de contactsleutels in hun auto laten steken.

Beide verdachten ontkennen staalhard dat ze van plan waren in te breken. Een van de advocaten trok de bevoegdheid van de correctionele rechtbank in twijfel, omdat de jongste betichte volgens hem minderjarig is. Via een tolk zei de Georgiër dat hij zeventien is. "Ik weet dat daar discussie over is, maar we hebben een botonderzoek laten uitvoeren en daaruit bleek dat de man zeker negentien jaar is", aldus de procureur.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio