Woordvoerder Doel 2020 beboet voor sluikstortincident in 2010

Woordvoerder Doel 2020 beboet voor sluikstortincident in 2010

Woordvoerder Doel 2020 beboet voor sluikstortincident in 2010

Print
Beveren-Waas - Het hof van beroep in Gent heeft woordvoerder Jan Creve van Doel 2020 veroordeeld tot het betalen van een boete voor sluikstorten voor het kantoor van de Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) in Kallo.

In april van vorig jaar werd Jan Creve door de correctionele rechtbank van Dendermonde nog vrijgesproken. De feiten speelden zich af in de zomer van 2010. Creve zakte toen op 6 augustus met een vijftiental actievoerders af naar de kantoren van de MLSO en liet daar drie kleine zakjes en evenveel fruitbakjes met puin voor de deur achter. Het was een symbolische actie om de verkrottingsstrategie van de MLSO in Doel aan te klagen.

Jan Creve werd daarop persoonlijk aangeklaagd voor laster en eerroof en voor sluikstorten. Dat kon hem een een boete tot 1500 euro opleveren.

Opruimkosten

“Deze zaak kwam voor de correctionele rechtbank en voor het hof van beroep”, bevestigt Creve. “Eigenlijk ben ik voor dat misdrijf vrijgesproken. De procureur ging niet mee in het beroep voor het geval van sluikstorten. Bijgevolg is die vrijspraak nu bevestigd. Meer weet ik er op dit moment ook niet van. Mogelijks gaat het om het burgerlijke luik van de zaak. Dat stelt weinig of niets voor. Dan kan het alleen maar zijn dat ik voor de kosten voor de opruiming van het puin moet opdraaien, maar dat is dan ook het enige."

"Als de maatschappij blij is met dergelijke soort van overwinningen, dan liggen wij daar echt niet wakker van. Ik ben voor het misdrijf vrijgesproken, ook door het hof van beroep. Onze advocaten zijn nog niet in kennis van het vonnis dat de MLSO verspreidde. Dat de directie van de MLSO politieke consequenties aan het vonnis verbindt, zegt waarschijnlijk meer over hen dan over de uitspraak.”

Yves Vrebos
Foto Gert Cools

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio