Merksem wordt even de muzikale hoofdstad van Nepal

Merksem wordt even de muzikale hoofdstad van Nepal

Merksem wordt even de muzikale hoofdstad van Nepal

Print
Merksem - Het ontmoetingscentrum Merksemdok krijgt een uitzonderlijke gast over de vloer: de in Nepal overbekende zanger Deepak Bajracharya.
Deepak Bajracharya is een populaire zanger in Nepal die begonnen is als vertolker van Latino muziek. Tot hij op tournee in de VSA een opmerking kreeg van een Amerikaan van Latijns Amerikaanse afkomst. Deze man zei dat hij naar zijn optreden was gekomen om te horen hoe Nepalese muziek klonk.
Hij was verrast dat een Nepalese zanger zijn eigen muziek bracht. Want die kon hij in veelvoud horen bij zijn eigen zangers.

Deze opmerking zette Deepak aan het denken. Hoe klonk Nepalese muziek? Er was wel de traditionele muziek die op ceremonies en feesten gespeeld werd.
Maar alle jongerengroepjes speelden vooral Westerse muziek. Deepak is zich dan gaan verdiepen in die traditionele muziek en vlooide uit dat er in Nepal meer dan 200 traditionele instrumenten bestaan. De kennis om ze te bespelen dreigt echter verloren te gaan. Hij is dan gestart met een initiatief om die instrumenten te verzamelen. Hij hoopt een soort van museum te kunnen bouwen en workshops in te richten. Zelf is hij ondertussen van stijl veranderd en brengt nu muziek gebaseerd op de oude muziek van zijn land. Maar wel in een modern jasje gestoken. Dit kent blijkbaar heel veel bijval.

De zanger is momenteel in Antwerpen en zal een film over zijn project tonen. Hij zal zelf ook een mini concertje geven. Dit op zaterdag 30 november om 16.45 u. in het ontmoetingscentrum Merksemdok, Emiel Lemineurstraat 72-74, 2170 Merksem. Inkom 5 euro.

Wilfried Defillet

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio