Extra geld voor heraanleg Scheldekaaien

Vlaanderen maakt volgend jaar 8,5 miljoen euro extra vrij voor het Sigmaplan. Het geld wordt gebruikt voor de start van de heraanleg van de Scheldekaaien ter hoogte van Sint-Andries.

jrosquin

Het Sigmaplan moet onze kustlijn en overstroombare woongebieden beschermen tegen een verhoging van de zeespiegel, het gevolg van de opwarming van de aarde.

De herinrichting van de Scheldekaaien maakt daar deel van uit. De veiligheidswerken aan de kaaien, waaronder een mobiele kaaimuur, gaan hier hand in hand met de herwaardering van de kade tussen Sint- Andries en Droogdokkeneiland.

“De Vlaamse regering wenst de bescherming van de stad Antwerpen zonder ingrijpende vertragingen verder te zetten”, aldus minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V). “Een grondige renovatie van de kaaimuur én de verhoging van de waterkering zijn dan ook een must voor Vlaanderen.”

“De stad heeft in dit dossier al geïnvesteerd in Blue Gate en in dringende herstellingswerken aan de kaaimuur, met dit geld kunnen begin volgend jaar de werkzaamheden beginnen aan de Scheldekaaien ter hoogte van Sint-Andries”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Rob Van de Velde (N-VA).

WD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kaaien