Skipiste lijkt verder weg dan ooit

Het is nog steeds niet duidelijk of de skipiste op de Lilse Bergen in Gierle (Lille) al dan niet verschijnt. Het is al jaren windstil rond het project, maar volgens projectontwikkelaar Skimmo zijn de plannen helemaal nog niet opgeborgen.

ikerremans

Begin 2009 raakte bekend dat projectontwikkelaar Skimmo een skipiste wil verwezenlijken nabij het recreatiedomein de Lilse Bergen in Gierle. De plannen bestaan uit de aanleg van een heuvel van 35 meter hoog met indoorpistes voor skiërs en snowboarders. In de heuvel zelf is er plaats voor winkels, horecazaken, hotelaccommodatie en parking.

Het megaproject zou in totaal 70 miljoen euro kosten, maar bijna vijf jaar na de bekendmaking van de plannen is er nog geen enkele spade in de grond gestoken. Op de website van Skimmo staat nog altijd vermeld dat de skipiste in 2013 zou openen, wat uiteraard helemaal niet het geval is. Het laatste grote wapenfeit in het dossier dateert van eind december 2011.

Toch is Walter Peeters van Skimmo vastberaden om de plannen verder te realiseren. “Het dossier is helemaal nog niet opgeborgen”, reageert Walter Peeters. “Het project heeft stilgelegen naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen, maar we zijn er nog altijd mee bezig. Meer kan ik niet zeggen, omdat de communicatie via het gemeentebestuur moet verlopen.”

Burgemeester Paul Diels (CD&V) van Lille, tevens voorzitter van de vzw De Lilse Bergen, weet niet veel meer. “We hebben er niets meer van gehoord. Er was alleen nog een gesprek met de intercommunale IOK over de verwerving van gronden."

BART VAN DEN LANGENBERGH

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio