One Direction breekt record: drie tophits tegelijk

Print
Met drie songs in de singles-top tien van Ultratop schrijft het Britse One Direction alweer geschiedenis. Alleen Bruce Springsteen deed hen dat voor, maar dat was in 1985 en deze keer prijkt ook op de 12de plaats een song van de boysband.

Tienermeisjes lijken het dezer dagen over niets anders te hebben dan Midnight Memories, het derde album van de boysband One Direction. De cd komt exact twee jaar na het debuut waarmee de groep meteen potten brak. Hoge Ultratopposities voor Diana (3), Midnight Memories (4), Strong (6) en Story of my Life (12) bewijzen zaterdag dat de nieuwe liedjes hun doel niet missen.

Dat er bij de eerste twaalf songs in de Ultratop-singleslijst van zaterdag vier zijn van One Direction, komt doordat de groep nog voor de release van het album dagelijks één nieuwe song loste.

“Dat heb ik nog nooit eerder gezien”, zegt Sam Jaspers van Ultratop. “Vooral bij de ongeduldige doelgroep van One Direction werkt zoiets goed: ze willen die nieuwe songs meteen horen en wachten niet op een cd. Maar eens de cd er dan eindelijk is, gaan ze die ook nog kopen, misschien wel in diverse versies.”

Deze week vond het album Midnight Memories in 96 landen meteen de weg naar de eerste plaats in de downloadlijst van iTunes. In de Ultratop van komende zaterdag staat de cd nog niet: de telling voor die hitlijst wordt op zondag afgesloten, en het album lag pas een dag later in de winkel. Wellicht houdt 1D volgende week Clouseau (nu zaterdag op 1), Borsato, Hooverphonic en Lady Gaga van de top.

Stef Vanwoensel
Foto Reuters

.

Nu in het nieuws