1 oplosbare Dafalgan bevat evenveel zout als 18 pakken chips

1 oplosbare Dafalgan bevat evenveel zout als 18 pakken chips

Seks & Relaties

1 oplosbare Dafalgan bevat evenveel zout als 18 pakken chips

Print

U heeft een pijntje en lost een Dafalgan op, het is een vaak gezien tafereel bij Vlaamse gezinnen. Al heeft u er waarschijnlijk geen besef van hoe erg u uw lichaam op dat moment onder druk zet. Uit een onderzoek van de University of London blijkt namelijk dat een oplostablet Dafalgan evenveel zout bevat als 18 pakken chips.

Hoe dat komt? Het zout is nodig om het pilletje goed te laten oplossen in water. De negatieve gevolgen zijn meteen duidelijk: de kans op hartaanvallen en hersenbloedingen neemt met een vijfde toe terwijl ook een hoge bloeddruk tot de mogelijkheden hoort en de kans om vroeg te sterven met een kwart toeneemt als je regelmatig je toevlucht tot de oplostabletten neemt.

"De hoeveelheid zout in een Dafalgan-bruistablet met paracetamol is even hoog als in 18 pakken chips. En bij Ibuprofen is dit evenveel als zes chipszakken. Wie dagelijks acht bruistabletten neemt, heeft al dubbel zo veel zout binnen dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Hierbij komt dan ook nog eens het zout dat ze innemen via de voeding. Dit is ongelooflijk veel en zeer gevaarlijk."

Photo News

NIET TE MISSEN