Ook Alken-Maes verhoogt bierprijs

Ook Alken-Maes verhoogt bierprijs

Ook Alken-Maes verhoogt bierprijs

Print
Net als marktleider InBev verhoogt ook Alken-Maes, het nummer twee op de Belgische biermarkt, in februari de prijzen van zijn bieren. Dat bevestigt Alken-Maes na een bericht in De Tijd.

"Wij verhogen onze tarieven ook, en dit vanaf 15 februari: met 1,5 cent per glas voor pils en ietsje meer voor de speciaalbieren", bevestigt woordvoerder Lars Vervoort. Brouwerij Alken-Maes heeft onder meer Cristal, Maes, Grimbergen en Affligem in de portefeuille.

Volgens de brouwerij is de prijsstijging noodzakelijk om te kunnen blijven investeren in innovaties (zoals de begin dit jaar gelanceerde Maes Radler, pilsbier met citroensap) en in de horeca. "Dit vereist forse investeringen, die op hun beurt een stabiele rentabiliteit en een gezonde financiële basis vereisen. In het licht daarvan zien we ons genoodzaakt om onze tarieven voor 2014 aan te passen", zegt Vervoort.

De prijsstijging is gelijkaardig aan die die InBev Belgium begin november aankondigde. Ook bij InBev stijgt - vanaf 1 februari - de prijs van pilsbier met 1,5 cent per glas. "Inclusief de speciaalbieren, komt de aanpassing neer op nog geen 2 cent per consumptie gemiddeld", luidde het bij de aankondiging van de prijsverhoging.

Ook bij InBev werd verwezen naar het op peil houden van de lokale rentabiliteit, om investeringen te kunnen blijven doen. Het is aan de horeca-uitbaters en de winkels zelf om uit te maken of ze de prijsstijging doorrekenen aan de klanten.

Belga, Archieffoto

.

Nu in het nieuws