Kraan kantelt van oplegger en valt in voortuin

Print

Kraan kantelt van oplegger en valt in voortuin

Kalmthout - Bij het lossen van een kraan in de Kempenlaan in Nieuwmoer (Kalmthout) is de asfaltfrees, een elektrisch werktuig om asfalt los te maken, in de tuin van de familie Hermans terechtgekomen. De bewoners, maar ook de chauffeur kwamen er nog goed van af.

Toen het gezin Hermans rond 18.45u aan tafel zat, hoorden ze een luide bonk. "We waren aan het eten", zegt moeder Ingrid Hermans. "We hadden de oplegger al wel gezien en vonden het best wel een groot gevaarte. Plots hoorden we een bonk. Het was alsof de man zijn kraan niet goed had neergezet. Mijn dochter ging kijken aan het raam en zag de kraan in onze tuin liggen. Ze zag de chauffeur nog uit zijn cabine kruipen. We hebben meteen de brandweer en de dokter gebeld."

De bestuurder van de kraan is een werknemer van het aannemingsbedrijf Mols nv uit Arendonk. "Bij het lossen is de kraan van de oplegger geschoven en gekanteld", vertelt een buurtbewoner. "De chauffeur kon eigenhandig uit de open cabine kruipen maar had wel een wonde aan zijn hoofd."

De familie Hermans heeft de chauffeur opgevangen en de huisarts gebeld die onmiddellijk ter plaatse kwam. "Hij kwam er gelukkig met een kleine hoofdwonde vanaf."

"Door de val liep de mazouttank van de kraan leeg", zegt hoofdinspecteur Guy Quick van politiezone Grens. "We hebben een milieuambtenaar van de gemeente Kalmthout ter plaatse laten komen om de nodige vaststellingen te doen. Er werd een put gegraven om de brandstof op te vangen. Donderdag zal er een bodemonderzoek gebeuren."

Al bij al heeft de man veel geluk gehad. "Was de kraan een metertje verder gevallen dan had het anders kunnen aflopen en zat hij nu misschien gekneld in zijn cabine", zegt vader Carlo Hermans. "We zijn al lang blij dat het goed is afgelopen. De rest volgt later wel."


Op de foto: de familie Hermans. vlnr: Lesley (vriend van Annelies), dochter Annelies, moeder Ingrid, vader Carlo en zoon Vincent

Margo Tilborghs
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio