Duizenden Cristiano Ronaldo-maskers in tribunes Bernabéu

In het Santiago Bernabéu-stadion hebben duizenden Real Madrid-fans woensdag hun steun betuigd aan goudhaantje Cristiano Ronaldo door een masker van hun idool te dragen. De Portugese superspits kan dit jaar immers de FIFA Ballon d'Or in de wacht slepen.

jatimmermans

Tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Galatasaray droegen de fans van Ronaldo een masker met zijn gezicht op. Volgens Spaanse media werden ongeveer 45.000 kartonnen maskers uitgedeeld. Ronaldo zelf zit ook in de tribunes, hij sukkelt met een lichte blessure aan de dij.

In een van de hoeken van het stadion werd een banner uitgehangen met daarop 'Balon de CristianOROnaldo', andere toeschouwers vormden met witte flyers een grote zeven, het rugnummer van Ronaldo.

De stemperiode voor de Gouden Bal werd door de FIFA tot vrijdag verlengd. Oorspronkelijk lag de deadline op 15 november. Eerder uitgebrachte stemmen konden ook opnieuw aangepast worden. Deze wijziging aan de regels speelt in het voordeel van Ronaldo, die de laatste weken in vorm is.

Ronaldo scoorde afgelopen weekend zijn 17de doelpunt van het seizoen in de Spaanse Primera División. In de Champions League is hij al goed voor acht treffers.

Ronaldo's grootste concurrenten bij de verkiezing van de Gouden Bal zijn de Argentijn Lionel Messi (FC Barcelona) en de Fransman Franck Ribéry (Bayern München). De drie finalisten worden aangekondigd op 9 december, de winnaar word op 13 januari gelauwerd in het Zwitserse Zürich.

Foto AP

Meer sportnieuws