Bewoners zakken af naar infozitting over zonevreemde recreatie in	Baal

Bewoners zakken af naar infozitting over zonevreemde recreatie in Baal

Bewoners zakken af naar infozitting over zonevreemde recreatie in Baal

Print
Tremelo -

Zo’n 80 personen daagden woensdagavond op in de Baalse parochiezaal voor de uiteenzetting rond het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Zonevreemde recreatie - Fase 1 Baal.

Daar werd toelichting gegeven door stedenbouwkundig ambtenaar Andy De Roover rond de toekomstige inrichting en de mogelijke activiteiten op de sites Parkheide, KFC Baal en de Balenberg.


Alvorens er werd afgesloten met een vragenronde lichtten Ronny Rutten van de NV Balenberg en Lieven Elst van de Provincie Vlaams-Brabant nog een tipje van de sluier rond de plannen van veldrijder Sven Nys met de Balenberg en het toekomstige belevingscentrum rond veldrijden.

Zo is het niet uitgesloten dat er op termijn een centrum voor technische expertise komt naast een centrum voor fysieke testen.

Sommige bewoners hadden het moeilijk dat er in toekomst een vierdaags evenement zou doorgaan dat aanleiding kon geven tot wild parkeren. Ook gemor op de bank van KFC Baal. Dat zag zijn hoop op eindelijk een tweede volwaardig voetbalveld vergaan. Chris De Bruy

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio