"Schaatsen tot we erbij neervallen"

Print

Schaatsen tot we erbij neervallen

Schoten - De nieuwe ijspiste voor het kasteel van Schoten werd zaterdag feestelijk geopend met een show van kunstschaatser Kevin Van der Perren. Inmiddels waagden al vele mensen zich op het (gladde) ijs.
De schaatsvoorstelling van Van der Perren en die van de elfjarige schaatsbeloftes Marthe De Meyer en Amber De Maesschalck, lokte zaterdag al heel wat volk naar het nieuwe winterdorp. Maar woensdagnamiddag veroverden de eerste jongeren pas echt de nieuwe ijspiste, en dat eindigde in heel wat schaatspret.

"We zijn zaterdag al komen kijken maar nu het is het de eerste keer dat ik echt schaats. Ik vind het een heel leuk initiatief omdat ik hier samen met mijn vrienden zonder tijdslimiet op het ijs kan schaatsen, tot we erbij neervallen. De plek waar we de schaatsen moeten aantrekken is ook heel proper, niet zo nat als bij andere ijspistes. En de lichtjes en de muziek vallen ook in de smaak", zegt Emelie Willems (10) uit Schoten.

Ook niet-schaatsliefhebbers kunnen de winterse sfeer opsnuiven. Rondom de ijspiste staan enkele houten chalets die typische winterse drankjes verkopen. De rode Valkentoren kreeg een overdekt terrasje waar u warme happen kan nuttigen bij warme vuurtjes.

Het gemeentebestuur is heel tevreden met het winterdorp, dat georganiseerd wordt door De Riddershoeve en Proactio. Als het een succes kent, mogen zij het de komende drie jaar opnieuw organiseren.

GRWO

Foto W&F, SVdE
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio