Deel van stadion WK-openingsmatch stort in: twee doden

Twee arbeiders zijn overleden nadat een gedeelte van het in aanbouw zijnde stadion van het Braziliaanse Sao Paulo is ingestort. Dat melden verschillende Braziliaanse media woensdag.

jatimmermans

Een kraan stortte neer in de Arena de Sao Paulo, waarbij een deel van de tribunes vernield werd en twee mensen het leven lieten. Een derde raakte zwaargewond.

In het stadion vindt op 12 juni de openingswedstrijd van het WK voetbal 2014 plaats.

Er raakten geen Desso-medewerkers gewond. De Belgische producent van grasmatten, die er aan het werk is, zegt dat de werken zijn stilgelegd. "Twee van de vier mensen die ter plaatse zijn, waren op het moment van het ongeval in het stadion aanwezig", zegt woordvoerder Helga Webers (Desso). "Ze zijn gelukkig ongedeerd, maar wel onder de indruk van de feiten." De vier medewerkers van Desso in Sao Paulo zijn verbonden aan het Nederlandse (Os) filiaal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het stadion dient eind december afgewerkt te zijn om een deadline van de Wereldvoetbalbond (FIFA) te halen. Naast de openingswedstrijd op het WK zou de Corinthians Arena ook nog drie groepswedstrijden, een achtste en een halve finale ontvangen. Het kostenplaatje van het stadion bedraagt 273 miljoen euro. Op het WK heeft het een capaciteit van 69.000 toeschouwers.

Foto AFP

Meer sportnieuws