Mogelijk 31 windmolens op Linkerscheldeoever

Mogelijk 31 windmolens op Linkerscheldeoever

Mogelijk 31 windmolens op Linkerscheldeoever

Print
De NV Wind aan de Stroom en DP World Antwerp hebben woensdag een overeenkomst getekend voor de inplanting van drie windturbines op de Linkerscheldeoever. Op termijn komen er mogelijk nog 28 bij.

Twee van de drie windmolens zullen worden geplaatst op de containerterminal Antwerp Gateway aan de oostzijde van het Deurganckdok, een derde turbine komt er aan het Noordelijke Insteekdok op de terminal van Global Container Services nv.

"De turbines, 3 MegaWatt vermogen elk, zullen voorzien zijn van de best beschikbare technologie op gebied van veiligheid en vrijwaring van hinder voor de omgeving (ijsdetectie, bladverwarming, slagschaduwsensoren,…)", aldus Giovanni Vercammen, algemeen directeur van Wind aan de Stroom . Ze worden bewust wat robuuster gemaakt om bestand te zijn tegen de zwaarste stormen. Dit doen we opdat de havenoperaties ook in de directe omgeving van de turbines in alle veiligheid worden verdergezet."

De NV Wind aan de Stroom, de publieke projectvennootschap die werd opgericht voor de windontwikkeling op de Linkerscheldeoever, en DP World Antwerp bereikten een akkoord over terreincontracten voor in totaal 31 locaties en evenveel windturbines.

Wellicht wordt er in de tweede helft van 2014 gestart met de bouw van de drie turbines.

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen

Archiefbeeld Gert Cools

.

Nu in het nieuws