Brussels Airlines wil Ryanair beconcurreren met "verschil in service"

De komst van Ryanair naar Brussels Airport boezemt Brussels Airlines geen angst in. "Ryanair is al twaalf jaar onze concurrent, voor het eest zal dat gebeuren op een 'level playing field'", zegt woordvoerder Geert Sciot woensdag. "Wij gaan het verschil maken in onze service."

fvranckx

Lees ook: Ryanair wil vanaf februari dagelijks 10 verbindingen vanuit Zaventem

"Ryanair komt nu op een luchthaven terecht waar ze niet bevoordeeld worden. In Zaventem moeten ze 26 euro luchthaventaks betalen in plaats van de 3 euro in Charleroi", vervolgt Sciot.

Bovendien maakte de aankondiging van Ryanair een nieuwe dynamiek los bij Brussels Airlines. "In de markt van de prijsgevoelige passagiers zullen we met elkaar in concurrentie treden. Maar onze troef is dat wij een all-in service kunnen bieden aan de klant, in tegenstelling tot Ryanair", zegt Sciot. "We werken trouwens samen met de Belgische reiswereld. Al de citytrips die worden geboekt bij de touroperators blijven bij ons."

Daarom panikeert Sciot niet. "Een nieuwe maatschappij betekent niet noodzakelijk een stofzuiger. Ook in Zaventem kregen we al te maken met concurrentie van EasyJet en daar houden we ook goed stand", besluit Sciot.

Belga, Archieffoto PN

Nu in het nieuws