Lint herbergt grootste pokervereniging van België

Print

Lint herbergt grootste pokervereniging van België

Lint - Met ruim 8.000 leden is Pokahnights, gevestigd in de Lintse AED studio's, de grootste pokervereniging in België. Wekelijks organiseert de club tornooien.
"Pokeren is een echte hype geworden", vertelt Laia Culebras (30) Brand Manager van Pokahnights.

De Antwerpse Culebras is naast Brand Manager en verwoed pokerspeelster ook studente psychologie. "Pokeren is niet enkel een spannend strategisch spel maar ook een heel tof sociaal gebeuren." Culebras ontkent niet dat pokeren nog te vaak moet vechten tegen een slecht imago. "En daar willen we met onze club tegen vechten. Bij ons is de maximale daginzet 20 euro. Spelers die op zoek zijn naar het grote geldgewin zijn bij ons aan verkeerde adres. De leeftijd van de deelnemers varieert. "Je moet wel minimum 18 zijn om een zitje te krijgen rond de pokertafel", weet de sympathieke speelster.

Hoewel mannen in de meerderheid zijn, vinden toch steeds meer vrouwen de weg naar dit populaire kaartspel. "Voor weinig geld heb je een ganse dag spelplezier", stelt Vicky Speltincx (30) uit Edegem, die haar pokerwijsheid vooral uit boeken haalt. "En uit tornooien als deze", vult ze aan. Angst om te veel geld uit te geven aan haar hobby heeft ze niet. "Mijn ouders en mijn broer spelen ook poker. Op kerstdag worden steevast de kaarten boven gehaald. De inzet is nooit hoog. Geef nu toe, wie naar het voetbal gaat en enkele pintjes drinkt is meer geld kwijt."

Kenny Thys (30) noemt zichzelf een fanatieke pokerspeler. "Die niet al te veel risico's neemt", stelt de leerkracht lichamelijke opvoeding uit Lier.
"Ik kom graag naar hier. Ik heb er veel vrienden, de inzet is laag en de sfeer is ontspannen." Iedere week zit hij wel ergens rond de pokertafel. Of iedereen het spel kan leren? "De basisregels zijn eenvoudig. En al de rest leer je door vaak te spelen. Ik leer ieder spel nog bij." Volgens Thys wordt pokeren nog te vaak beschouwd als een gokspel waarbij grote bedragen worden ingezet en verloren. "En dat is het uitdrukkelijk niet", benadrukt hij.

Een mening die door Laia Culebras van Pokahnights wordt gedeeld. "Daarom zijn clubs als de onze zo belangrijk. Wij ijveren er dan ook voor om poker als officiële denksport te laten erkennen. Pokeren is veel meer dan bluffen, geluk en grote bedragen. Een groot strategisch inzicht, leuke vrienden en een kleine inzet staan garant voor uren ongedwongen spelplezier."

Info: www.pokahnights.com

Patrick Vandyck
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio