Prinses Astrid opent Antwerpse baroktentoonstelling in India

In de Indiase havenstad Mumbai heeft prinses Astrid woensdag de tentoonstelling 'Flemish Masterpieces from Antwerp. Exclusive Paintings and Engravings from the 17th Century' geopend, in het bijzijn van een heleboel vertegenwoordigers van Indiase en Belgische overheden, havengemeenschappen en bedrijven. De opening vond plaats tijdens de economische missie die de prinses er momenteel leidt.

jrosquin

De expo toont topwerken uit de collectie van het momenteel voor renovatie gesloten KMSKA (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen) en het Museum Plantin-Moretus, van de hand van Antwerpse barokmeesters als Rubens, van Dyck, Jordaens en Teniers.

Economische en culturele banden

"Flemish Masterpieces from Antwerp" is een initiatief van de Antwerpse haven en moet aantonen dat de havensteden Antwerpen en Mumbai en bij uitbreiding heel België en India niet alleen goede economische banden hebben, maar ook culturele. Het Antwerpse Havenbedrijf heeft al sinds 2006 een permanente vertegenwoordiger in Mumbai.

"Deze prenten en schilderijen zijn als het ware Vlaamse ambassadeurs die getuigen van de goede relaties tussen Mumbai en Antwerpen", vindt ook Antwerps havenschepen Marc Van Peel. "Ze staan symbool voor de wil die er is om zowel op economisch, cultureel en educatief vlak de handen in mekaar te slaan."

De waardevolle stukken zijn nog tot 28 februari 2014 te zien in het Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya (CSMVS) museum. Dat werkte eerder ook al samen met onder meer het British Museum en het Louvre. Jaarlijks trekt het CSMVS museum meer dan één miljoen bezoekers.

Belga Foto: Belga Prinses Astrid naast een schilderij van Rubens, met ook nog Marc Van Peel, Philip Heylen, Kris Peeters en Didier Reynders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER