Katelijne maakt werk van fietstunnel aan station

Katelijne maakt werk van fietstunnel aan station

Katelijne maakt werk van fietstunnel aan station

Print
Sint-Katelijne-Waver - Een verbeterde stationsomgeving is een van de prioriteiten van het nieuwe mobiliteitsplan in Katelijne. Er wordt gedacht aan een fietstunnel, die meteen toegang verleent tot de perrons en ervoor zorgt dat fietsers niet meer over de gevaarlijke Stationsberg moeten.
Het mobiliteitsplan van de gemeente is al enkele jaren van toepassing, maar ondertussen zijn er over sommige thema's nieuwe ideeën ontstaan, bijvoorbeeld over de invoering van de verschillende snelheidszones in de gemeente. “Het plan moet ook aangevuld worden, want in het huidige plan nauwelijks iets terug over het parkeerbeleid”, legt schepen van Mobiliteit Tom Ongena (Samen Anders) uit. De gemeente maakte werk van de vernieuwing van het mobiliteitsplan. Dat ontwerp is nu klaar. De voorbije weken werd het beleidsplan, dat de laatste fase van het mobiliteitsplan is, al uitvoerig besproken met het studiebureau, de provincie, het Vlaams Gewest, De Lijn en de politie. Onlangs kregen ook de leden van de verkeersraad, de milieuraad en de Gecoro een toelichting en konden ze hun opmerkingen geven.

“Het doel is een geïntegreerde visie op mobiliteit uit te tekenen voor onze gemeente, rekening houdend met woon- en andere ontwikkelingen die er in de komende jaren zullen gebeuren”, licht Ongena toe. “Verschillende thema’s komen daarbij aan bod, zoals het probleem van het zwaar verkeer, verkeersveiligheid voor zwakke weggebruikers, de afbakening van snelheidszones of de aanpak van knelpunten. Het plan somt al een hele reeks concrete pijnpunten op en reikt oplossingen aan. Soms gaat het om eerste schetsen, die verder uitgewerkt moeten worden.”

Zo bevat het plan alvast enkele ideeën om de stationsomgeving te verbeteren, vooral voor fietsers. Zo zijn er al eerste ontwerpen gemaakt om te komen tot een fietstunnel, die meteen toegang verleent tot de perrons. “Zo moeten fietsers niet meer over de gevaarlijke Stationsberg en de toegang tot de perrons wordt een stuk eenvoudiger."

Aan het mobiliteitsplan is ook een actietabel gekoppeld, met een zestigtal concrete acties die op korte of langere termijn zullen worden uitgevoerd. "Het gaat bijvoorbeeld om de aanleg van nieuwe fietspaden langs de Stationsstraat of de Bergstraat”, zegt de schepen. Ook de bewoners krijgen inspraak. "Hun mening is enorm belangrijk voor ons. Op de gemeentelijke website vinden ze een samenvatting van het mobiliteitsplan. Tot en met 2 december kunnen inwoners eventuele opmerkingen doorgeven.”

Meer informatie vindt u op www.skw.be, mobiliteit@skw.be.

BACE
Foto: GiPla
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio