"Beschamende" 2800 euro naar Haiyan

Print
Mortsel - “Stel de bijdrage voor 11.11.11 dit jaar gelijk aan dat van de andere NGO’s, op 8.270 euro”, stelde fractieleider Mark Schampaert (VB) voor tijdens de jongste raadszitting. “Dan hebben we meer dan 30.000 euro om te storten aan de ramp in de Filipijnen. Anders is dat bedrag echt beschamend.”
Schampaert stak het voorstel in een amendement wat op zijn beurt op verzet stootte. “Populistisch denken”, klonk het bij Dirk Rochtus (N-VA). “11.11.11 moet souverein kunnen beslissen waar het geld naartoe gaat”, haalde Hilde De Belder (Groen) aan. Schepen voor Ontwikkelingssamenwerking Gitta Vanpeborgh (sp.a): “Het is goed om geld aan noodhulp te geven. Maar het is nog beter om veel meer geld te steken in structurele hulp, via tal van kleinere organisaties ter plaatse.”

VB kreeg zijn voorstel om de steun aan Haiyan 2121 op te trekken, ondanks steun van Mortsel Anders, niet goedgekeurd. Wat betekent dat Mortsel 2800 euro richting de Filipijnen stuurt. De rest van de projectsteun ziet eruit als volgt: 37.000 euro aan de Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging 11.11.11, zo’n 8300 euro voor elk van de NGO’s Oxfam Wereldwinkel, Vredeseilanden, Broederlijke Delen en ongeveer 1800€ telkens voor kleinere organisaties.

SSl

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio