Miljoenen voor vernieuwing Nekkerspoel

Begroting

Sven Van Haezendonck

Het stadsbestuur van Mechelen belooft om nog deze legislatuur concreet werk te maken van een groot stadsvernieuwingsproject voor Nekkerspoel. Voor de herinrichting van de straat wordt alvast 5,6 miljoen euro ingeschreven.

Mechelen wil het beheer van de Nekkerspoelstraat overnemen van het Vlaams Gewest. "Maar wij zullen veel meer investeren dan de cheque die we krijgen voor de overdracht. Wij zetten echt in op de wijk", zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA). Zo staat in ook een miljoen euro ingeschreven om het eerste gedeelte van de Grote Nieuwedijkstraat te vernieuwen.

Bovendien staat de realisatie van drie parken op het programma: in de omgeving van de Kalveren- en de Paardenkerkhofstraat, aansluitend op het woonerf op de site Verbeemen in de Caputsteenstraat, en aan de Vrouwvliet waar ook een speelterrein komt. "Voor ons zijn de investeringen een logische volgende stap na de doorgedreven vernieuwing van de binnenstad de voorbije jaren", stelt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

SVH

Lees alles over de concrete inhoud van de begroting 2014 in onze donderdagkrant.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio