Ajax-fan die van tribune tuimelde nog steeds kritiek (video)

Ajax boekte dinsdagavond een stuntzege tegen Barcelona in de Champions League. Helaas vormde een dramatisch ongeval in de tribunes voor een serieuze domper op de feestvreugde. Inmiddels zijn er schokkende beelden opgedoken van de momenten vlak na de val van de supporter in de betonnen gracht onder de tribune.

jrosquin

Vlak voor het tweede doelpunt van de Amsterdammers, rond de 40e minuut, tuimelde een Ajax-fan over de balustrade van de tribune achter een van de doelen. De man viel bijna tien meter diep en kwam hard neer in de gracht. De paniek in de tribune was groot en hulpdiensten snelden meteen ter plekke.

Op de sociale media deden al geruchten de ronde dat het slachtoffer zou zijn gestorven aan zijn verwondingen, maar dat werd afgelopen nacht ontkend door de Amsterdamse politie. Wel zou de fan een zwaar hoofdletsel hebben opgelopen en nog steeds in kritieke toestand verkeren.

Dat verbaast niet als je onderstaande beelden bekijkt. Die werden gefilmd door een fan in de tribune vlakbij de noodlottige plek. Het slachtoffer werd na enkele minuten met een ambulance afgevoerd en de plas bloed waarin hij lag werd snel bedekt met emmers zand.

Na de wedstrijd gingen Ajax-vedetten Davy Klaasen en Viktor Fischer hun shirt op de plek van het ongeval leggen.

De beelden zijn niet voor gevoelige kijkers:

Meer sportnieuws