1 / 2

Ryanair: "Misschien wordt Zaventem Brussels High en Charleroi Brussels Low"

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair wordt vanaf februari actief op Brussels Airport. De luchthaven van Zaventem wordt de tweede Belgische basis voor Ryanair. Maar wat dan met de naam Brussels South in Charleroi?

fvranckx

"Brussels High en Brussels Low misschien?", was het antwoord van topman Michael O'Leary.

Lees ook: Ryanair wil vanaf februari dagelijks 10 verbindingen vanuit Zaventem

De luchthaven van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) werd eerder deze week door haar grootste klant geïnformeerd over de beslissing. BSCA, die wijst op de extreem competitieve context in het lowcost-segment, gaat nu voort inzetten op diversificatie: ze wil het aanbod van luchtvaartmaatschappijen verder uitbreiden. Ook de luchtvaartmaatschappijen die reeds aanwezig zijn in Charleroi wil men "verder laten ontwikkelen".

"De nadruk ligt voor de luchthaven op het behoud van werkgelegenheid en de verdere ontwikkeling van diensten die voldoen aan de wensen van de passagiers", staat in een korte mededeling. Ryanair is bij BSCA goed voor de overgrote meerderheid van de 6,5 miljoen passagiers per jaar.

O'Leary zegt alvast dat Ryanair niet wakker ligt van eventuele stakingen, "want vakbonden hebben wij godzijdank niet".

De topman vertelde tot slot dat Ryanair niet zal stoppen met groeien op de secundaire luchthavens. "Ook met Oostende zullen we bijvoorbeeld blijven praten."

Belga, Foto's Belga/EPA

Nu in het nieuws