ACOD boycot avondopening stadsloketten op donderdag

ACOD boycot avondopening stadsloketten op donderdag

ACOD boycot avondopening stadsloketten op donderdag

Print
De vakbondsmilitanten van ACOD gaan de donderdagse avondopeningen in de districtshuizen boycotten. Zij protesteren zo tegen de nieuwe openingsuren.

De militanten van ACOD beslisten dinsdagavond tot die actie. Zij blijven zich verzetten tegen de nieuwe openingsuren voor de districtsloketten, die vanaf 1 januari in voege treden. Vooral de zaterdagochtendopening van 8 tot 13u en de sluiting op maandag stoot op protest.

“Donderdags zijn de loketten van de districtshuizen open tot 19u”, zegt Gerard Van der Elst, ACOD-secretaris Antwerpen. “We gaan die vanaf deze donderdag telkens boycotten. Als er tegen 1 januari geen toezegging komt van het stadsbestuur zullen we ook de zaterdagopeningen boycotten.”

Goede dienstverlening

ACOD pleit zelf om de loketten in de districtshuizen open te houden van maandag tot en met vrijdag. “De loketten zullen dan langer open zijn dan in het plan van het stadsbestuur”, zegt Van der Elst. “Ik betreur natuurlijk dat de burger hier het slachtoffer van gaat worden. Toch zijn deze acties ook voor het verzekeren van een goede dienstverlening naar de Antwerpenaars. De nieuwe openingsuren gaan voor chaos zorgen. Je mag niet vergeten dat de Antwerpenaar alleen nog op afspraak welkom zal zijn. In sommige districtshuizen gaat het niet lukken om met de huidige bezetting een goede dienstverlening te verzorgen. Het gevolg zal zijn dat sommige personeelsleden in andere districtshuizen worden ingezet.”

SVW
Foto: Dirk Kerstens (het stadskantoor Permeke aan het De Coninckplein)

.

Nu in het nieuws