Elk Mechels kind krijgt 50 euro van stad

Begroting:

dvansant

Elk Mechels kind tussen 5 en 15 jaar krijgt bij zijn verjaardag voortaan een waardebon van 50 euro van de stad. Dat maakte burgemeester Bart Somers (Open Vld) zonet bekend tijdens de voorstelling van de begroting 2014.

Met de centen kunnen de ouders de kosten vergoeden voor een hobby: cultureel, sportief of in de jeugdbeweging. De stad wil deze maatregel drie jaar aanhouden en daarna evalueren.

De burgemeester legt uit waarom het zogenaamde talententicket er komt. "We geloven dat elk kind talenten heeft en de kans moet krijgen om ze te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat een kind dat naast school een hobby uitoefent een versterkt zelfbeeld krijgt, eigenwaarde opbouwt, maar ook leert door te zetten en zich in te spannen", stelt Somers.

Het stadsbestuur meent zo de integratie en ook het verenigingsleven te versterken. Bij de waardebon zal een foldertje zitten met daarin alle verenigingen of instellingen waar de bon kan worden gebruikt. Mechelen trekt 300.000 euro uit voor het project. "Het is een moderne vorm van belastingvermindering voor jonge gezinnen", zegt de burgemeester.

Lees alles over de concrete inhoud van de begroting 2014 in onze donderdagkrant.

SVH Foto Patrick Hattori

Lees meer:MEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio