Vrijdag grote benefiet voor Stijn in De Populier

Print

Vrijdag grote benefiet voor Stijn in De Populier

Zandhoven - In Zandhoven en omgeving kan alleen een blinde er nog naast kijken: overal staan bordjes en hangen affiches voor de benefiet van Stijn Vermeiren (31), de man die anderhalf jaar geleden verlamd geraakte bij een duik in een vijver.
Op 5 augustus 2012 brak Stijn Vermeiren zijn nek na een duik in de vijver van zijn grootvader in Pulderbos tijdens de visprijskamp van Ziekenzorg.Vermeiren kwam tegen een zware trapsteen terecht, die vandalen daar blijkbaar in het water hadden gedumpt. De gevolgen waren dramatisch. Stijn Vermeiren geraakte verlamd aan de vier ledematen. Verleden week werd hij na meer dan een jaar ontslagen uit het revalidatiecentrum van het UZ Gent. Zijn armen, nek en hoofd kan hij opnieuw gebruiken. Voorlopig woont hij weer bij zijn familie in Pulderbos. De vrienden van Stijn Vermeiren broedden al bijna een jaar op een benefiet. Vrijdag 29 november vanaf 20u is het zover. De gemeente Zandhoven stelt evenementenhal De Populier aan de Populierenhoeve in Zandhoven gratis ter beschikking.

Onder de verzamelnaam Muzikanten met een hart treden DJ Patrick, de groepen One Missing String,Havana 1, Ragin'Pussy en Crumb gratis op. Dj Eleven oftewel Steven Hofmans, één helft van het populaire deejay-duo Mega Ambi Deejays, zorgt voor een hete afterparty.
"Bijna alle cafés in Pulderbos blijven op 29 november dicht omdat het personeel en de uitbaters uit solidariteit belangeloos komen helpen op de benefiet van Stijn", zegt Peter Van Staeyen, zelf uitbater van Het Molenhuis in Pulderbos. "De teams van 't Cafeeke, De Klok en uiteraard Het Molenhuis komen bij ons opdienen. Sus van frituur 't Pleintje stelt zijn hamburgerkraam ter beschikking.Wij moeten niemand betalen, ook de optredende bands en deejays komen gratis. Wij hadden gemakkelijk een hele week dag en nacht optredens kunnen organiseren met alle groepen die zich aanboden."

De vrienden van Stijn Vermeiren hebben de ambitie om de Populier vol te krijgen. Er werden al een kleine duizend steunkaarten verkocht."De zangeres van Ragin'Pussy die in Zuid-Korea woont, komt speciaal een week vroeger naar België", weet Tim Gorremans. Het oorspronkelijke opzet van de benefiet was om Stijn Vermeiren zo mobiel mogelijk te maken, bijvoorbeeld door aankoop van een handbike.
"Maar omdat Stijn met succes al een eerste test met een aangepaste auto heeft afgelegd bij rijschool Kara, mikken we nu hoger. Mits wat bijkomende sponsoring moet zo'n auto lukken", duimt Peter Van Staeyen. "'t Is altijd ver van uw bed, tot het uzelf overkomt. Dat hebben we al veel mensen het afgelopen jaar horen zeggen. In het begin was Stijn niet voor de benefiet te vinden. Tot we hem overtuigden dat hij het voor iemand anders ook zou doen."

Benefiet Stijn, vrijdag 29 november vanaf 20u in De Populier, Populierenhoeve, Zandhoven.

Kristin Matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio