Politie rukt 812 keer uit naar Carré

De afgelopen legislatuur is de politie Zone Willebroek 812 keer uitgerukt naar de discotheek Carré en 56 keer naar Willy's Moustache. Het huidige bestuur voert hiervoor een belasting in.

boey jan

Op vraag van de sp.a-fractieleider Marc De Laet, lichtte schepen Luc Spiessens(N-VA) toe dat een zogenaamde kohierbelasting voor beide dancings in de lijn ligt van wat andere gemeenten doen. "Het juiste bedrag van deze belasting zal u volgende maand in de begroting kunnen lezen. Wat we willen doen is ervoor zorgen dat de Willebroekenaar zijn belastingen goed besteed zijn. De overlast in beide uitgaanszaken wordt vooral veroorzaakt door niet-Willebroeknaars", zei hij.

In concrete cijfers gaat het voor dancing Willy's Moustache om 56 oproepen en voor Carré in de afgelopen zes jaar over 812 interventies. Burgemeester Eddy Bevers voegt er aan toe dat een oproep al gauw (minstens) een uur in beslag neemt. Concreet kost dit zowat 300 euro per politieoproep en afhandeling. Voor zowel Carré als Willy's Moustache betekent dit over de afgelopen zes jaar een prijskaartje van minstens 260.000 euro", aldus burgemeester Eddy Bevers (N-VA).

Eerder al liet de woordvoerder van Carré, Hans De Smedt en uitbater Willy Waumans van Willy's Moustache weten niet gelukkig te zijn met de invoering van een belasting. De juiste omvang ervan is immers nog niet geweten. Ze schermen ook met de tewerkstelling. In beide discotheken werken te samen zo'n 150 mensen. Jan BOEY

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio