Drie tienermeisjes twee jaar lang vastgehouden in huis

In Tucson in de Amerikaanse staat Arizona heeft de politie drie tieners gered die mogelijk twee jaar lang in een woning zijn vastgehouden, zo hebben Amerikaanse media woensdag gemeld. Het gaat om meisjes van 12, 13 en 17 jaar.

tmas

De affaire kwam aan het licht toen de twee jongste meisjes konden ontsnappen naar een buur. Ze vertelden dat hun stiefvader, de 34-jarige Fernando Richter, hen met een mes had bedreigd en dat zij al twee jaar thuis waren vastgehouden. Al die tijd hadden ze hun oudste zuster niet gezien. Na de getuigenissen van de twee meisjes ging de politie naar het huis. Daar vonden agenten het oudste meisje in een slaapkamer.

De drie meisjes vertelden dat zij maar één keer per dag eten kregen en dat zij al een half jaar lang niet in bad waren geweest. Het drietal is nu naar een andere plaats overgebracht. Buren zeiden niet te hebben geweten dat er kinderen in het huis woonden.

De politie heeft de stiefvader en de 32-jarige moeder opgepakt. Het stel wordt beticht van kidnapping en emotioneel plus fysiek kindermisbruik. De man is ook aangeklaagd voor seksueel misbruik van een kind jonger dan vijftien jaar.

Belga, Foto Google Maps

Nu in het nieuws