PVDA geeft bestuur onvoldoende voor kerstrapport

Met een ludieke actie heeft PVDA-Mechelen dinsdagavond voor de start van de gemeenteraad haar eerste kerstrapport gepresenteerd. Verkleed als de rijke vrek Scrooge uit het kerstverhaal van Charles Dickens gaf kopman Dirk Tuypens het stadsbestuur een onvoldoende.

PVDA-Mechelen ziet een parallel tussen de vrek Scrooge en de coalitie van Vld-Groen-m+, N-VA en CD&V. "Het bestuur gedraagt zich in heel wat opzichten als de kille gierigaard uit het verhaal van Dickens", klinkt het. Belangrijke elementen in het rapport zijn onder meer het schrappen van 116 banen bij de stad, het invoeren van een afvaltaks, de verplichte verhuizing van het jeugdhuis ROJM en de onduidelijkheid over de opvang van daklozen en een sociaal restaurant.

Voorts ook de stijgende kosten in de OCMW-rusthuizen, de hervormingsplannen voor de OCMW-dienstencentra, het handhaven van de GAS-boetes en het invoeren van een ambtenaar tegen radicalisering en de besparingen in het onderwijs. "Het huidige bestuur is vooral geïnteresseerd is in het prestige en het imago van de stad. Het wil zoveel mogelijk rijkdom verwerven voor de stad en verliest daarbij heel wat sociale noden uit het oog", luidt het.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio