Mode

7 bizarre manieren om jezelf warm te houden

Print

7 bizarre manieren om jezelf warm te houden

De koude is ook dit weekend weer volop in het land, met winterse buien als gevolg. Al zijn er simpele manieren om jezelf warm te houden. Britse experts zetten de 7 opvallendste, en meest bizarre, tips op een rijtje:

1) Verwarm je huis niet te hard: wanneer je je huis te hard verwarmt, ga je vanzelf een shock krijgen als je buiten in de koude stapt. Door het niet warmer dan 20 graden in je huis te laten worden, vermijd je die shock.

2) Vermijd cafeïne: het kan heerlijk smaken, zo'n warm kopje koffie op een koude dag, en toch is het niet goed voor je lichaam. De cafeïne zorgt er namelijk voor dat je sneller lichaamswarmte verliest, waardoor je het sneller koud krijgt.

3) Hou je handen uit je zakken en zwier met je armen rond. Dat bevordert de bloeddoorstroming en houdt je lichaam warmer.

4) Gebruik een goede huidcrème. Vooral mensen met eczeem moeten extra veel smeren als het koud wordt. Een beschadigde huid verliest namelijk nog meer warmte omdat het lichaam de beschadigingen vanzelf wilt herstellen.

5) Je voeten zijn vaak veel moeilijker te verwarmen. Zet daarom je schoenen op de radiator of laat je sokken vooraf verwarmen.

6) Zorg ervoor dat je buik altijd warm heeft, dan gaat je lichaamstemperatuur vanzelf minder snel zakken. Een bodywarmer, hoe unfashionable ook, kan daarbij wonderen verrichten.

7) Koop een schommelstoel aan: wanneer je stil zit, gaat je lichaam sneller lichaamswarmte verliezen. Een schommelstoel houdt je lichaam echter in beweging, waardoor je het warmer krijgt.

Photo News

NIET TE MISSEN