Doodslag in plaats van overdosis drugs?

Doodslag in plaats van overdosis drugs?

Doodslag in plaats van overdosis drugs?

Print
Turnhout - Speurders van de lokale recherche hebben een verdachte opgepakt in verband met de dood van Wesley Allaerts (29). Hij stierf aan inwendige verwondingen en niet aan een overdosis drugs zoals eerst werd gedacht. De verdachte ontkent in alle toonaarden.

Wesley Allaerts werd op 9 november dood aangetroffen in een appartement in de Turnhoutse Schorvoortstraat. Zijn overlijden werd meteen als verdacht beschouwd. De man was op bezoek bij een vriend en stierf nadat hij, al dan niet samen met hem, drugs had ingenomen. Overleden na een overdosis, luidde het eerste verdict, maar vorige week al raakte bekend dat drugs niet de doodsoorzaak waren.

Autopsie

Op een definitief autopsieverslag is het nog altijd wachten. "Het slachtoffer had inderdaad drugs ingenomen, maar niet in die mate dat het zijn dood zou kunnen veroorzaken", zegt een bron binnen het onderzoek. "Er is sprake van inwendige verwondingen, maar we wachten nog altijd op de definitieve resultaten van de autopsie."

Kort na het overlijden van Wesley Allaerts werd de huurder van het appartement even opgepakt, maar die verscheen nooit voor de raadkamer. Nu zit er opnieuw een verdachte in de cel. Het gaat om Jamale M., een 42-jarige man uit Turnhout die ondertussen in Mol woont. Hij heeft met een rijkelijk gevuld strafblad en werd al veroordeeld voor onder andere drugsfeiten, weerspannigheid, verboden wapendracht en slagen en verwondingen.

De speurders gaan ervan uit dat M. niet de hoofdverdachte is in deze zaak, maar lieten hem toch voor de onderzoeksrechter leiden. Die bevestigde zijn aanhouding, net als de raadkamer.

Toon Verheijen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio