VTM brengt fictieserie over Ronald Janssen, Kim De Gelder en Hans Van Themsche

Print

VTM brengt fictieserie over Ronald Janssen, Kim De Gelder en Hans Van Themsche

De zaak Ronald Janssen of de beerputmoord: het zijn maar twee van de spraakmakende misdaden die door VTM werden bewerkt tot de dramareeks Ontspoord. “We hebben geen nabestaanden gecontacteerd, het blijft fictie”, klinkt het bij regisseurs Maarten Moerkerke en Jakob Verbruggen.

De eerste aflevering morgen is gebaseerd op de spraakmakende beerputmoord. Daisy (Barbara Sarafian, foto onder) is veroordeeld voor de moord op haar echtgenoot, ook al houdt ze haar onschuld staande.

Ronald Janssen

Volgende week komt met de zaak Ronald Janssen één van de meest besproken misdaden van de laatste jaren aan bod. Opvallend daarbij is dat de zaak gevolgd wordt vanuit het oogpunt van de echtgenote van Janssen. Dat lijkt heel delicaat voor de nabestaanden van de slachtoffers of familie van de dader. Ronald Janssen zal in de bewuste aflevering Benny heten en vertolkt worden door acteur Stijn Van Opstal (foto boven). Van Opstal is ondermeer bekend van de VIER-serie Met man en macht, waar hij de wielrennende café-uitbater speelde.

Voorts komen er nog afleveringen die duidelijk geïnspireerd zijn door de zaak-Kim De Gelder, het pedofilieschandaal rond Roger Vangheluwe en de moordende raid van Hans Van Themsche. Ook zal er een aflevering verschijnen die verwijst naar Walter Vandereycken, de bekende psychiater die in opspraak kwam nadat hij bekende dat hij ongeoorloofde relaties had met patiëntes.

"Geen reconstructie"

“We hebben geen nabestaanden gecontacteerd omdat we geen reconstructie maken. Iedereen merkt op welke zaak een verhaal gebaseerd is, maar het blijft fictie. We leggen de vinger op de wonde door heel verschillende maatschappelijk relevante verhalen in fictie om te zetten. Zo stemmen we de mensen hopelijk tot nadenken”, aldus Moerkerke en Verbruggen.

Lees vandaag meer in uw krant.

‘Ontspoord’, vanaf woensdag op VTM

GVV

Bekijk de trailer van de serie:

Nu in het nieuws