Queens blijven koningen

Twee keer in een halfjaar Queens Of The Stone Age in Antwerpen: de Metropool mag niet klagen. Al was het verschil tussen beide passages groot.

jatimmermans

Op 8 mei speelden Josh Homme en co in het kader van StuBru's Club 69 voor minder dan 200 uitverkorenen in het Zuiderpershuis; maandagavond stond QOTSA voor zo'n 20.000 fans in het Sportpaleis.

Plus: in mei kwamen nagenoeg enkel nummers uit het nieuwe album '... Like Clockwork' aan bod, terwijl QOTSA maandag koos voor een goede mix van recent en oud werk. En dan valt op dat de Amerikanen in hun 16-jarig bestaan al een indrukwekkende rist klassiekers op hun naam hebben gebracht. Die in het Sportpaleis gespeeld werden zoals het hoort bij goede stoner: zweterig en zompig.

Tot zichtbare tevredenheid van het Antwerpse publiek, dat al vroeg in de set getrakteerd werd op favoriet 'No One Knows'. Strakke versies van onder meer 'The Lost Art Of Keeping A Secret' en 'Little Sister' volgden, terwijl 'Make It Wit Chu' het Sportpaleis aan het dansen en zingen kreeg. Het wondermooie en breed uitgesponnen 'I Appear Missing' vormde de brug naar een zinderende finale, met onder meer een fulminant 'Go With The Flow'.

Conclusie: er zijn vele troonpretendenten, maar de Queens zijn nog steeds de koningen van de hedendaagse rock.

TDS

Foto Dirk Kerstens