Man (89) stort te pletter in liftkoker

Man (89) stort te pletter in liftkoker

Man (89) stort te pletter in liftkoker

Print
Willebroek - Een 89-jarige Willebroekenaar is zondagnamiddag in De blokken van Talmar op een dramatische wijze verongelukt. Toen hij in de lift stapte stortte hij te pletter. De lift was boven blijven hangen.

Marcel Hendrickx uit Willebroek ging zondagnamiddag rond halfvijf zijn twee kleinzonen Bart en Tim bezoeken. De twee dertigers verblijven in de Blokken van Talmar in een appartement op de hoek van de Merelstraat met de Dendermondsesteenweg.

Toen Marcel de lift naar beneden liet komen, gingen de deuren open. Uit gewoonte, want hij ging bijna alle dagen zijn kleinkinderen bezoeken, stapte Marcel de lift in, maar stortte zes meter diep te pletter.

Door een technisch defect was de lift op de bovenste verdieping blijven hangen. Hoe dat is kunnen gebeuren wordt door een deskundige van het parket van Mechelen onderzocht. Experten zoeken uit hoe het ongeval kon gebeuren en hoe de liftdeur kan geopend worden zonder dat de lift op die verdieping staat.

Zondagmiddag heeft het liftenbedrijf nog een vrouw uit de vastgelopen lift > moeten gaan bevrijden. Volgens de bewoners waren defecten aan de liften de voorbije maanden schering en inslag.

LDN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio