Rotonde aan station deels afgesloten

Print

Rotonde aan station deels afgesloten

Mechelen - De rotonde aan het centraal station in Mechelen is afgesloten. Die ingreep moet het verkeer op gang houden, omdat het station vanaf maandag 25 november niet meer rechtstreeks bereikbaar is via de Hanswijkvaart.
De afsluiting van het gedeelte van de Hanswijkvaart tussen de Colomabrug en de Spoorwegbruggen gebeurt voor de aanleg van de nieuwe autotunnel onder de Leuvense Vaart. Een week geleden werd ook hetzelfde gedeelte van de Geerdegemvaart al afgesloten. De Colomabrug zelf blijft wel open.

Omdat de afsluitingen extra verkeer met zich meebrengen op de Postzegellaan wordt daar gewerkt aan de doorstroming van het verkeer. Zo is de rotonde aan het Koning Albertplein deels afgezet. Vanuit de Leopoldstraat is het voortaan onmogelijk om rechtstreeks het stationsgebouw te bereiken. Het kan wel nog via de Stationsstraat.

De bushalte voor de gesloten brasserie La Flèche verhuist naar de Leopoldstraat. Dit voor de lijnen 2, 5, 283, 550, 551 en 552. In de Hendrik Consciencestraat komen er twee volwaardige rijstroken om rechts af te slaan. Voor fietsers en voetgangers stellen zich overigens geen problemen aan de Hanswijkvaart. Zij kunnen wel nog door.

SVH

Foto Sven Van Haezendonck

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio