Schaatsen voor kasteel

Print
Schoten - De eerste ijspiste van wel 300 vierkante meter groot werd zaterdag onder grote belangstelling. Kunstschaatser Kevin Van der Perren kreeg de eer om als eerste het het ijs uit te testen.
'Schoten Schaatst', dat is de naam van het feeërieke winterinitiatief in Schoten. Op het plein voor het kasteel staat sinds dit weekend een vierkante ijspiste met enkele houten chalets waar de bezoekers zich kunnen verwarmen aan drankjes en hapjes. Dat winterdorp is een initiatief van de nabijgelegen horecazaak Riddershoeve en evenementenbureau Proactio.

Het is de eerste keer dat Schotenaren al schaatsend in hun eigen gemeente het eindejaar kunnen induiken. En daar hadden ze gisteren al veel zin in.
Want na vele 'oohs ' en aahs' terwijl Van der Perren twee indrukwekkende shows op het ijs gaf, stond er een lange rij mensen aan te schuiven om de piste ook zelf uit te testen.

"We zijn heel blij dat we nu in onze eigen gemeente kunnen gaan schaatsen tijdens de eindejaarsperiode. Andere jaren reden we daar altijd voor naar Brasschaat of Kapellen. We vinden het een prachtig initiatief en het is hier ook heel gezellig, met het kasteel op de achtergrond en alle lichtjes.
We gaan zeker nog verschillende keren terugkomen!", zegt Stella Smeulders (38) uit Schoten met kinderen Laura (9) en Axel (11).

Wie er gisteren niet bij was, kan nog tot en met zondag 5 januari gaan schaatsen, tijdens de kerstvakantie zelfs elke dag van 12u tot 19u. Een schaatsbeurt kost zes euro.GRWO

Foto Sarah Van den Elsken

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio