Twee doden en zes gewonden bij gijzeling in Portugal

Twee doden en zes gewonden bij gijzeling in Portugal

Twee doden en zes gewonden bij gijzeling in Portugal

Print
Bij een gijzeling in een restaurant in het Portugese Pinhal Novo, op een twintigtal kilometer ten zuiden van Lissabon, zijn zondag twee doden gevallen. Ook raakten zes mensen gewond. Dat deelde de Portugese ordehandhaving mee.

Een Oost-Europeaan had zich gedurende zeven uur in het restaurant verschanst. Hij schoot een gegijzelde 27-jarige militair door het hoofd en kwam daarna om het leven bij een vuurgevecht met de ordetroepen. De gijzelnemer had verschillende springtuigen in het restaurant doen ontploffen. Daarbij raakten zes mensen gewond, onder wie vier agenten.

De eigenaar van het restaurant en zijn echtgenote liepen lichte verwondingen op. Een gendarme moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. De gijzelnemer haalde na een consumptie zijn wapen boven, bedreigde de klanten en eiste geld. De ordetroepen probeerden tevergeefs de man te overhalen zich over te geven. Volgens de Portugese openbare omroep RTP had de man de Moldavische nationaliteit en woonde hij al enkele jaren in Portugal. Hij had vier granaten en een vuurwapen bij zich.

Belga

.

Nu in het nieuws