Dag van de Wetenschap lokt meer dan 35.000 bezoekers

Dag van de Wetenschap lokt meer dan 35.000 bezoekers

Dag van de Wetenschap lokt meer dan 35.000 bezoekers

Print
Er hebben zondag meer dan 35.000 mensen deelgenomen aan de derde Dag van de Wetenschap, wat ongeveer hetzelfde aantal is als vorig jaar. Vlaamse universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen en bedrijven organiseerden in hun lokalen meer dan 500 activiteiten waar de Vlaming kon proeven van wetenschap, technologie en innovatie. Het is een initiatief van de Vlaamse regering dat gecoördineerd wordt door Technopolis.

Het aanbod was zeer divers gaande van het zelf kunnen bouwen van een windmolenpark, het zelf besturen van een trein, verkennen van een geluidslabo tot een kennismaking met een dino-hospitaal. In Leuven bijvoorbeeld werd in de Universiteitshallen een wetenschapsmarkt georganiseerd, in het Museum voor Dierkunde kon het skelet van een Groenlandse walvis bekeken worden en in het UZ Gasthuisberg kon men in 3D door het eigen hart wandelen.

Niet enkel voor geleerden

Dit jaar werd bovendien op de site www.dagvandewetenschap.be een eenvoudig wetenschappelijk experiment uit de doeken gedaan dat iedereen in zijn eigen keuken kon uitvoeren. Het betrof het meten van de lichtsnelheid met behulp van een boterham, meetlat en microgolfoven.

De resultaten konden achteraf worden ingegeven op de website.

Volgens organisator Bart Vande Vyvere hebben een duizendtal personen aan dit experiment deelgenomen. De initiatiefnemers wilden hiermee duidelijk maken dat wetenschap en technologie helemaal niet enkel voorbehouden zijn voor geleerden.

.

Nu in het nieuws