Ruim 150 Marina's krijgen serenade van Rocco Granata

Print

Ruim 150 Marina's krijgen serenade van Rocco Granata

Meer dan 150 vrouwen met de voornaam Marina zijn zondag naar een gratis vertoning gaan kijken van 'Marina', de nieuwe film van Stijn Coninx over het leven van Rocco Granata. De zanger zong daarna zijn wereldbekende nummer nog eens speciaal voor een bioscoopzaal vol Marina's en hun partners.

De filmvertoning vormde het sluitstuk van de actie 'Eerherstel voor Marina', bedoeld om enerzijds de film te promoten en anderzijds om de negatieve connotatie weg te werken die sinds de jaren tachtig aan de voornaam kleeft. Er werd een online petitie gestart om het woord 'marina' - dat synoniem staat voor 'ordinaire meisje' - uit de Van Dale te laten schrappen. Al ruim 3.500 mensen onderschreven die vraag.

Aandacht

De actie kreeg veel media-aandacht en bracht verschillende Marina's op de voorgrond die aantoonden dat de vooroordelen niet kloppen. Veel vrouwen waren ook beschaamd over hun voornaam en sommigen lieten zich zelfs anders noemen. De aanwezige dames in de bioscoopzaal toonden zich na de film en de serenade alvast terug fier om Marina te heten.

De film van Stijn Coninx heeft volgens Kinepolis intussen al 170.000 bezoekers gelokt. 'Marina' stond afgelopen week op nummer één en laat dus alle Amerikaanse blockbusters achter zich. De film - met Matteo Simoni als Rocco Granata en Evelien Bosmans als Marina - vertelt het verhaal van een jongeman tegen de achtergrond van de massale Italiaanse migratie naar België in de jaren vijftig.

Belga

Foto Sarah Van den Elsken

MEEST RECENT