Zwarte Piet feestelijk ontvangen op kerkplein

Zwarte Piet feestelijk ontvangen op kerkplein

Zwarte Piet feestelijk ontvangen op kerkplein

Print
Hove - Op het Sint-Laureysplein hebben zaterdag vele honderden Hovenaars Zwarte Piet op een feestelijk onthaal getracteerd. Niet de Sint maar wel Zwarte Piet stond dit jaar in het centrum van de belangstelling. Hij kreeg zaterdag de hoofdrol toebedeeld. Op het podium op het versierde kerkplein werd een zoektocht naar de verdwenen Zwarte Piet geënsceneerd. Niemand leek Zwarte Piet te kunnen vinden en zelfs de politie werd ingeschakeld.
De Sint had een aantal vrienden, waaronder burgemeester Koen Volckaerts, opgetrommeld om een Sinterklaaskoor te vormen en Zwarte Piet feestelijk te ontvangen. Ook het paard van de Sint, Slechtweervandaag, was van de partij.
Het Sinterklaasfeest is een jaarlijks initiatief van de Gezinsbond, die in Hove heel actief is en vele leden telt.

"Elk jaar proberen we een nieuw concept te bedenken. Deze keer was het een aankomstfeest voor Zwarte Piet en volgend jaar zal het weer iets anders zijn", zegt Stefan Beeldens van de Gezinsbond. "Het feest spreekt de mensen wel enorm aan, want we hebben zo'n duizend mensen geteld, toch een enorm aantal vooor een kleine gemeente als Hove. Onze affichecampagne via de scholen heeft zijn vruchten afgeworpen."

LUDWIG VAN GELDER
Foto Dirk Van de Velde
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio