Opcentiemen gaan omhoog

Opcentiemen gaan omhoog

Opcentiemen gaan omhoog

Print
Duffel - De gemeente Duffel verhoogt volgend jaar de onroerende voorheffing van 850 naar 1150 opcentiemen. Ook de gemeentelijke saneringsbijdrage op afvalwater gaat fors omhoog: van 0,55 naar 1,33 euro per kubieke meter verbruikt water.
"De gemeentefinanciën lijden onder drie problemen. Ten eerste gaf de gemeente de voorbije jaren aanzienlijk meer uit dan er beschikbaar was.
Tegelijkertijd koos de vorige meerderheid ervoor te investeren in grote projecten, waardoor de schuldenlast zich verder opstapelde en we de komende jaren nog veel leningen zullen moeten afbetalen. Tenslotte dragen we de financiële gevolgen van keuzes uit het verleden. De bouw van de brandweerkazerne en de exploitatie van de nieuwe sporthal zullen het gemeentebudget zwaar hypothekeren de komende jaren", zegt burgemeester Marc Van der Linden (N-VA).

"Indien we niet zouden ingrijpen en bijsturen, zouden we evolueren naar een tekort van om en bij de 7 miljoen euro in 2019. Uiteraard kunnen en mogen we dit niet laten gebeuren. Meer zelfs: de nieuwe manier van plannen en budgetteren verbiedt ons om structureel in het rood te gaan", zegt eerste schepen Staf Aerts (Groen).

Meer hierover in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen.

Chris VAN ROMPAEY

Foto: Marc Van der Linden.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio