Drugs gevonden bij inval in overlastcafé

Drugs gevonden bij inval in overlastcafé

Drugs gevonden bij inval in overlastcafé

Print
Mechelen - Bij een inval in een café in de Leiestraat in Mechelen-Noord heeft de lokale politie drugs gevonden. Een van de bezoekers bleek ook nationaal gezocht te worden in een gerechtelijk dossier.
Met de actie reageerden de politie en het stadsbestuur op meldingen van buurtbewoners. Die klagen al een tijdje over lawaai, druggebruik en parkeerhinder, veroorzaakt door bezoekers van café Pacha. In opdracht van burgemeester Bart Somers (Open Vld) hebben inspecteurs de voorbije weken overleg gepleegd met omwonenden en waren er al diverse, kleine controles.

"Uit de verzamelde informatie, onder meer het vermoeden van het tolereren van druggebruik door de uitbater, is gebleken dat het noodzakelijk was om het café, de uitbaters en de bezoekers aan een doorgedreven controle te onderwerpen", zegt commissaris Maurice Dommicent van de lokale politie.

Vrijdagavond is de Mechelse politie met steun van de federale politie dan met hele ploeg manschappen binnengevallen in de zaak. Dat merkten buurtbewoners meteen toen zeven politiewagens hun straat kwamen ingereden. Daarbij was ook een eenheid met een drugshond van de federale politie. "De burgemeester wil zo een krachtig signaal geven naar de uitbaters van deze en soortgelijke horecazaken én naar de buurtbewoners die ongewild met deze overlast worden geconfronteerd", stelt Dommicent

Somers belooft dat hij alle noodzakelijke maatregelen laat nemen om de overlast voor de buurt terug te dringen, en om ervoor te zorgen dat de uitbaters zich houden aan de wet. Tijdens de controle bleken drie bezoekers in het bezit van kleinere hoeveelheden drugs. In het café werden ook restanten van joints gevonden, een blokje hasj en duidelijke aanwijzingen dat er recent cocaïne werd gebruikt. Tegen de twee uitbaters werd een proces-verbaal opgesteld om ze hun lokaal ter beschikking stellen voor drugs en het gebruik ervan zo vergemakkelijken.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio