Eerste verkeerspleintje in stad ingehuldigd

Eerste verkeerspleintje in stad ingehuldigd

Eerste verkeerspleintje in stad ingehuldigd

Print
Mechelen - Het eerste verkeerspleintje in Mechelen is zaterdagnamiddag in de Kadodderstraat door kinderen van de wijk Kauwendaal ingefietst. Beginnende fietsertjes kunnen er spelenderwijs de wegcode leren.
Het verkeerspleintje kwam er op vraag van de wijkraad Mechelen-Noord. "Wij hebben dat ingediend als een Matrix-project en het is door het stadsbestuur positief onthaald. In de wijk wonen ruim honderd kinderen. Het pleintje werd hier vroeger al gebruikt om kinderen te eerste trapjes op de fiets aan te leren. Het is nu de bedoeling dat ze tegelijk leren fietsen én ook meteen de wegcode aangeleerd krijgen door hun ouders", vertelt Ilse Depaepe.

Het verkeerspleintje ligt middenin een woonbuurt en is dertig op vijftien meter groot. De kinderen kunnen er naar hartenlust fietsen tussen de witte belijningen. Het verkeersplein bootst de situatie van de openbare weg na. Zo kom je er rotondes tegen, haaientanden en zebrapaden en de fietsers kunnen her en der ook even parkeren.

Het pleintje werd ingehuldigd bij een frisdrank, een glaasje jenever en veel pannenkoeken. De kinderen kregen een fluohesje en snoep. De aanleg van het verkeersplein heeft de stad 12.000 euro gekost.

LDN

Foto Leo De Nijn

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio