Politieman en elektricien zamelen goederen in voor Filipijnen

Een rechercheur van de lokale politie Mechelen en een elektricien uit Sint-Katelijne-Waver zetten hun schouders onder een inzamelactie voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan op de Filipijnen. "We zoeken nog enkele bedrijven die hun oude stocks kwijt willen. Het is een druppel op een hete plaat maar wie kan hier ongevoelig voor blijven?"

Tom Van Hout (43), rechercheur bij de Mechelse politie en zijn vriend en elektricien Erik Frans uit de Elzestraat in Sint-Katelijne-Waver gaan er nog tien dagen keihard tegenaan om hulpgoederen in te zamelen voor de Filipijnse slachtoffers.

Van Hout: "Toen mijn twee stiefkindjes, Jarno (8) en Kyara (9) bij het zien van de aangrijpende televisiebeelden van hun leeftijdgenootjes in de Filipijnen, begonnen te wenen, dan schoot ook bij mij de krop in de keel. Zelf bezoek ik al enkele jaren het land om er op duikvakantie te gaan en weet, uit persoonlijke ervaring, hoe lief en hulpvaardig de mensen daar zijn."

En dus besloten de twee mannen om spullen in te zamelen. "We zijn niet op zoek naar geld omdat je daarvan nooit goed weet wanneer en waar het terecht komt. De slachtoffers kunnen daar veel beter geholpen worden met andere middelen om te overleven", zegt de politieman. Zijn vriend, Erik Frans kwam in contact met Miguel Sarmiento, een Filipijn die in Kapellen woont, en die reeds een inzamelactie was opgestart in het Antwerpse.

"Miguel heeft met DHL een afspraak dat er binnen drie weken twee vrachtvliegtuigen naar Manilla vertrekken. En die willen we volstouwen met goederen als kledij, voedsel (blik, pasta, rijst), luiers, slippers, lakens, zaklampen, medicijnen, tenten, kaarsen, handdoeken, toiletgerief, maandverbanden, e.a. De ramp daar heeft mij en mijn vriendin Ingrid zoals velen echt bij de keel gegrepen", vertelt Erik.

Met hun inzamelactie gaan ze nog door tot en met 29 november. Wilt u ook iets schenken, neem dan contact op met het nummer 0479-62 37 47.

LDN, SVH

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio