Reynders tevreden met akkoord over nucleair programma Iran

Reynders tevreden met akkoord over nucleair programma Iran

Reynders tevreden met akkoord over nucleair programma Iran

Print
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders "verwelkomt" het akkoord over het Iraanse nucleaire programma dat zondagochtend werd bereikt in Genève tussen de groep van 5+1 (Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Rusland, China) en Iran, onder leiding van de Hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie Catherine Ashton, zo meldt de minister in een persbericht. Het overeengekomen plan moet nu "snel en goedschiks" worden uitgevoerd door Iran, benadrukt vicepremier Reynders.

Het akkoord van Genève is "een eerste stap" in een definitieve oplossing voor de kwestie van het Iraanse atoomprogramma, zegt Reynders.

Volgens de minister zal de controle op de naleving van het akkoord bepalend zijn om na te gaan of Teheran zijn internationale verplichtingen ook nakomt. Reynders vindt ook dat van het huidige momentum gebruik moet gemaakt worden om een finale en globale overeenkomst te bereiken. Het doel is ervoor te zorgen dat Iran geen atoomwapen kan ontwikkelen, vindt de minster. Volgens Reynders moet Iran ook concreet tonen dat het tegemoet wil komen aan de bekommernissen van de internationale gemeenschap.

Belga
Foto Belga

MEEST RECENT