Nieuwe hippe club Xclusive elke zaterdagavond in 7Senses

Print

Nieuwe hippe club Xclusive elke zaterdagavond in 7Senses

Zandhoven - Resto- en gallery 7Senses in de Langestraat in Zandhoven verandert vanaf 30 november elke zaterdag in een uitgaansclub.De eventgroup Xclusive laat er dan wekelijks vanaf 22u clubmuziek draaien door bekende dj's.
De clubfeestjes zijn voor iedereen toegankelijk. Er wordt 7 euro toegang gevraagd. "We kiezen voor moderne, commerciële muziek en house. Er komen geregeld bekende dj's draaien, zoals Dave Lambert, die al op Tomorrowland speelde", vertellen Nicolas Pairon uit 's Gravenwezel en Niels Eynhouts uit Sint-Job. Het tweetal heeft met NP Productions, waar Xclusive een onderdeel van is, al wat ervaring op het vlak van speciale evenementen, lichteffecten en standenbouw. "We waren al langer op zoek naar een geschikte locatie om zelf een club te starten. De Xclusive-feesten vinden niet plaats in de 7Senses-lounge, maar in de ruime, ondergrondse, witte galerieruimte. Een geweldige zaal die de juiste sfeer uitstraalt en waar er voldoende plaats is om te dansen."

Op 26 oktober organiseerde Xclusive al een eerste testcase. "Toen hebben we het hele gebouw gebruikt, maar dat was eigenlijk iets te groot om te starten. We hadden nog niet veel reclame gemaakt, zodat weinig mensen wisten dat er iets gaande was. Wij geloven wel dat Xclusive in Zandhoven kan lukken. Vroeger had je hier veel discotheken in de buurt, maar er zijn er veel gesloten, zodat nu bijna alleen nog de Missing Link in Westmalle overblijft. Jonge mensen van hier moeten toch ook kunnen uitgaan op zaterdagavond, zonder naar Antwerpen te moeten rijden?"

Xclusive richt zich vooral op twintigers. "Cocktails, gin: alle soorten drank zijn aanwezig. We werken ook met een vip-gedeelte. Dit concept in Zandhoven vraagt een andere aanpak dan een soortgelijke club in de stad. De grootste uitdaging wordt nu om het jonge volk uit de streek naar hier te krijgen."

De parking van Xclusive telt 85 plaatsen. De initiatiefnemers onderhandelen nog om de parking van Hooidonk eventueel te mogen gebruiken als er niet voldoende plaats is. "Het is voor ons ook best spannend. Xclusive wordt onze eerste club", vertelt Nicolas Pairon. "We hebben wel al veel ervaring, omdat we met NP Productions vaak mee de opbouw verzorgen bij evenementen zoals Tomorrowland."

Xclusive start op zaterdag 30 november. "Onze deuren openen om 22u en we blijven open tot 6u. We doen er alles aan om te vermijden dat de buurt overlast ondervindt." Tijdens de week wordt 7Senses door de eigenaar verder uitgebaat als event- en congreslocatie. Er wordt aangeknoopt met een oude traditie, want in een niet eens zo ver verleden was het gebouw ook al bekend als uitgaansstek JJ More.

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio