1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Antwerp speelt gelijk tegen degradatiekandidaat Hoogstraten

Het gaat van kwaad naar erger met Antwerp, dat zich ook op de eigen Bosuil niet wist te ontdoen van Hoogstraten, de voorlaatste in de stand. De Great Old kreeg wel kansen, maar de afwerking liet weer erg te wensen over. Een te bloedeloze partij, zonder doelpunten en dus met een billijke puntendeling. Regi Van Acker zal het goed vinden, zijn collega Hasselbaink, die in de namiddag ook nog eens zijn doelman Björn Sengier op de keien zag gezet, voelt de druk enkel toenemen.

bperdieus

Geen Björn Sengier in doel bij Antwerp, want de goalie zag zijn contract zaterdagmiddag in onderling overleg ontbonden. Een 'gunstmaatregel' voor Sengier, want anders dreigde het naakte ontslag, bevestigen ingewijden. Antwerpbaas Gunther Hofmans wilde vooraf nauwelijks commentaar kwijt ("het sportieve en dus de punten primeren") over het waarom en verwees door naar de persbabbel achteraf. Tijdens de wedstrijd kwam derde doelman Jorn Brondeel - tweede keus Ma Kalambay is geblesseerd - in doel te staan.

Verder greep Antwerpcoach Jimmy Floyd Hasselbaink na de schabouwelijke prestatie van vorige week in Dessel terug naar zijn 'vaste waardenrecept' om Hoogstraten het bezoek aan de Bosuil onzalig te maken. Nochtans kreeg de Bosuil alvast voor de koffie een te flauwe pot voetbal op het bord, en was er van enige furie geen sprake. Antwerp dreigde wel via Bostock, Maynard en Güvenç, maar Hoogstratendoelman Van Bael was telkens bij de les. Aan de overkant testte Van Huffel de wedstrijdritme-arme maar wel goed bij de pinken zijnde Brondeel. Nog eens Güvenç gaf nog even voor het halfuur een klein teken van leven, maar daar was verder ook alles mee gezegd. Ex-Antwerpsits Kevin Oris, tijdelijk want geblesseerd terug uit Zuid-Korea en op Tribune 3 van de Bosuil, zal het allemaal schuddebollend hebben aangezien.

Na de kampwissel ging Antwerp veel vuriger op zoek naar de opener, maar het werd meermaals een net-niet-balletje, waarna ook het spelpeil (van Antwerp) weer tot ver onder nul zakte, hoewel Bostock de misschien wel beste kans van de wedstrijd nog voorlangs knalde. Hasselbaink aanhoorde het gemor op Tribune 1 maar al te goed en wisselde de alweer te weinig bepalende Güvenç voor Seppe Kil. Hoogstraten roerde zich via Roy Van Der Linden en Gommers. Calabro zag zijn poging van de lijn gekeerd. Animo toen, want Bostock zag zijn verre lob door Van Bael nog net tegen de lat getikt. Veel mazzel voor een overigens moedig want met de riemen die ze hebben roeiend Hoogstraten dus. Ook de ingevallen Faucher en Mombongo-Dues wisten het tij niet meer te keren.

STDR

Foto GMAX

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws