Habibou zet match op zijn kop

KV Mechelen hield tot de 78ste minuut stand, maar moest dan buigen voor een ontketend Zulte Waregem dat met de inbreng van ‘de stoute’ Habib Habibou het verschil maakte. Standard moet vandaag winnen wil het zijn leidersplaats terugnemen van de West-Vlamingen, die voorlopig op één staan.

bperdieus

KVM was op het half uur nochtans op voorsprong geklommen. Cordaro trapte behoorlijk slecht naar doel, een bal die nooit binnen het kader zou belanden maar Mokulu devieerde die slim tegen het net:0-1. Sammy Bossut moest in zijn 200ste wedstrijd zijn team zelfs voor meer averij behoeden toen Mats Rits een vrijschop naast de muur krulde: Bossut duwde de bal met een sterke save uit zijn doel.

Sensatie in de openingsminuut na de pauze. Conte hield een diepe bal nabij de cornervlag nog net in het veld, bracht die tot bij Naessens die ruim voorlangs kopte, maar Sheldon Bateau had de slechte ingeving om die nog met de voet te beroeren: 1-1 voorbij de machteloze Pacovski. Dury’s ingreep tijdens de rust met Skulason voor Godeau had er nog niet eens wat mee te maken. Dury deed meer: hij hield de stoute Habibou (die in de vorige wedstrijd de strafschopbal ondanks afspraken had opgeëist) een uur aan de kant, maar bracht hem dan toch in toen de zege op zich liet wachten. Hij zou het zich niet beklagen. Het werd meteen heel warm toen Hazard van op rechts gemakkelijk kon inschuiven tot bij Habibou: Pacovski redde twee keer in één actie. Even later kopte Skulason een corner in, maar nu was het Rits die op de lijn redde. En dan kopte De fauw een corner door tot bij... Habibou die de 2-1 voorsprong in de draai binnentrapte. Dat brak de veer bij Mechelen. Mokulu zat daarvoor nog te balen om een ferme gemiste kans op 1-2: hij slalomde voorbij Bossut, wilde met rechts in het lege doel trappen maar tikte met zijn linker de bal weg. Habibou had nog een cadeautje voor zijn trainer in huis: hij schoof de bal panklaar tot bij Conte die met de 3-1 zijn eerste van het seizoen scoorde. Zulte Waregem pakte verdiend de zege en tegelijk de leidersplaats.

EdSo

Foto Belga

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws